Welkom bij Biemond Zorgalternatief, waar we ons toeleggen op ambulante begeleiding binnen de jeugdwet en WMO. Onze diensten strekken zich uit over diverse gemeenten, waaronder Barendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Hoeksche Waard en Rotterdam, en hun omgeving. Bij ons staat maatwerk centraal, want we begrijpen dat elke situatie uniek is. Onze benaderingen en aanvullende interventies zijn gericht op diverse aspecten, zoals HSP (hoogsensitiviteit) en persoonlijk leiderschap. Wat ons nog meer onderscheidt, is onze unieke aanvulling: Dog Assisted Coaching, waarbij gecertificeerde honden en hun handlers een waardevolle rol/aanvulling kunnen zijn in het begeleidingsproces. Ook bieden wij in veel gevallen aanvullende opvoedondersteuning om tot een zo volledig mogelijk ondersteuningsklimaat te kunnen komen. 

Het huidige aanbod van Biemond Zorgalternatief bestaat uit:

HSP coaching

Als HSP-coach helpt de coach jou je hoog sensitiviteit beter te begrijpen, de juiste balans te vinden en je kracht en valkuilen te ontdekken. De coach kan jou uitleggen wat hoog sensitiviteit inhoudt, zodat je beter je emoties leert begrijpen en beter begrijpt wie je bent en wat je nodig hebt. 20% van de mensen én dieren is mogelijk hoogsensitief. Hoogsensitiviteit is geen diagnose maar een persoonlijkheidseigenschap die voordelen kan hebben t.a.v. de overleving. Doordat er een verhoogd bewustzijn is van de omgeving en dus een versterkte reactie op die prikkels vanuit de omgeving raakt het systeem sneller overbelast. Deze prikkels, emoties en gedachten worden op een diepere laag verwerkt.

Autisme

Autisme is voor de ene persoon anders dan voor de andere persoon. Jouw begeleider kijkt samen met jou naar waar jouw behoeften liggen, waar loop jij tegen aan in het dagelijks leven, maar vooral ook waar liggen jouw kwaliteiten?
Bij Autisme wordt veel informatie anders verwerkt waardoor er problemen kunnen ontstaan in de prikkelverwerking, sociale interactie, problemen met de juiste context duiding en overzicht bewaren. Dit is niet perse verkeerd, maar soms is het handig als je je weet te redden in een situatie die om een van bovenstaande elementen vraagt.

AD(H)D

AD(H)D gaat o.a. over impulsiviteit, gevoelens van rusteloosheid, onderprikkeling, overprikkeling en ga zo maar door.
De ervaringsdeskundige begeleider begrijpt hoe veel de wereld soms is en hoe niet vanzelfsprekend het is om structuur aan te brengen en dit vervolgens nog vast te kunnen houden ook. Waar ervaar jij jouw AD(H)D als beperking? En wat zou je er mee willen?
Samen gaan we ontdekken welke kwaliteiten je bij je draagt en hoe je deze in kunt zetten op het moment dat je ongemak ervaart gerelateerd aan jouw AD(H)D diagnose.

 

Persoonlijk Leiderschap

Bij persoonlijk leiderschap staat de coach naast jou om ervoor te zorgen dat jij jezelf kan aansturen en op een eerlijke manier vanuit hernieuwde inzichten de wereld in durft te kijken. Uiteindelijk kan jij je doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. Persoonlijk leiderschap ontwikkel jij door je persoonlijke drive, sterke punten , valkuilen maar ook allergieën te ontdekken.  
Wordt zelf bewust en maak overwogen keuzes zodat je weer richting kan geven aan je eigen leven op een manier die bij jou alleen past!

Wat is het verschil tussen coaching en begeleiding?

Veel mensen weten eigenlijk niet goed wat nou precies is tussen coaching en begeleiding. De termen worden veel door elkaar gehaald waardoor het niet altijd duidelijk is wat iemand precies nodig heeft. Dit is natuurlijk logisch, omdat het snijvlak tussen deze twee gebieden soms erg dun is en elkaar vaak doen afwisselen in een zorg traject. Daarom doen wij het allebei! Toch wil ik beiden vormen nog even kort uitlichten. 

Begeleiding is een vorm van ondersteuning waarbij de begeleider naast de cliënt staat en deze stap voor stap aan de hand meeneemt. Tijdens de begeleiding wordt er terug geblikt op het leven dat je al doorlopen hebt, zetten we zaken in het juiste perspectief en proberen we samen tot een oplossing te komen voor het probleem of de al jaren lange bestaande problemen. Begeleiding is een intensievere vorm van zorg en ondersteuning dan coaching. De relatie tussen begeleider en cliënt is een belangrijke eerste stap omdat wij geloven dat een vertrouwensrelatie essentieel is om überhaupt tot ontwikkeling te kunnen komen. Tijdens de begeleiding ga ik waar jij gaat.

Coaching is een vorm waarbij de coach meer aansluit op de coachee en zijn of haar thema’s. In de wereld van coaching wordt de gecoachte veel ‘coachee’ genoemd.
De coach stelt voornamelijk vragen waardoor de coachee zélf tot inzichten en oplossingen voor zijn of haar probleem kan komen. Vanuit gelijkwaardigheid en vertrouwen komen coach en coachee tot verheldering van het probleem en experimenteren met nieuw gedrag. 

Methoden

Biemond Zorgalternatief maakt gebruikt van verschillende methoden en invloeden vanuit de Cognitieve gedragstherapie (CGT), Methode Heijkoop, Gentle Teaching en..  

 Yucel Methode:

De Yucel methode is een zeer praktische methode waarbij we een opstelling maken die jou in één oogopslag inzicht geeft in wat jouw krachtbronnen zijn en welke aspecten jou belemmeren.
De Yucel methode is gericht op herstel. D.m.v. de opstellingen die jij zelf maakt met jouw begeleider als gesprekspartner ernaast krijg jij inzicht in wat de draagkracht en draaglast is in jouw leven en waar er winst te behalen valt t.a.v. jouw pad. 

 Voice Dialogue:

De naam zegt het al: ‘het dialoog tussen de stemmen’. Voice dialogue is een methode die ervan uitgaat dat de persoonlijkheid uit een tal van verschillende ‘ ikken’ bestaat die allemaal hun zegje willen doen gedurende de dag.
Bijna iedereen is wel bekend met de innerlijke criticus of de perfectionist.
Dit zijn zomaar even twee archetypen die veel terugkomen binnen de wereld van voice dialogue. Maar heb je wel eens nagedacht over hoe het kan dat je goed uit je bed stapt en vol goede moed op weg gaat naar je werk maar er onderweg dingen gebeuren die je gehéle dag al kunnen verknallen?
Bij Voice dialogue willen we weten wie er verantwoordelijk is voor de gedachten en gedrag bij die gebeurtenissen zodat we onszelf beter leren begrijpen, maar vooral het innerlijk dialoog aan kunnen gaan zodat we onze gedachten en gedrag ten aanzien van situaties kunnen veranderen. Soms zitten onze persoonlijkheden niet altijd op de juiste plek in de bus. 
Wie zit er bij jou meestal achter het stuur?

Dog Assisted Coaching:

Uniek aan de begeleiding bij Biemond Zorgalternatief is o.a. de mogelijkheid  tot het inzetten van therapiehonden onder begeleiding van onze Dog Assisted Coaches.

Daarnaast bieden wij (telefonische) bereikbaarheid in geval van nood, ook buiten kantooruren.

Bij Biemond Zorgalternatief streven we ernaar om te kijken naar welke talenten en eigenschappen jij al wél bezit en op welke manier je deze als kracht kunt inzetten waardoor je weer tot groei en ontwikkeling kunt komen. 

 

5/5